DSLR?

DSLR of iPad based Photobooth?

Af en toe krijgen wij de vraag wat voor een camera er in de Photobooth aanwezig is.
Vaak wordt er gedacht dat een DSLR camera beter is, maar in veel gevallen is dit vaak niet het geval. Met onderstaande tekst willen we graag laten zien waarom iBooth kiest voor iPad based photobooths zonder dat we DSLR camera photobooths ontmoedigen.

 

Onze photobooths zijn iPad based Photobooths, hier komt ook de naam iBooth vandaan wat voorheen iPadBooth was. Onze Photobooths maken gebruik van de camera in de iPad voor het maken van Foto’s, Video’s en Boomerangs.

 

Waarom kiezen voor een iPad based Photobooth?

Een  DSLR photobooths ondersteund vaak geen onderdelen als video en boomerang en er is vertraging in Liveview.

Maar de DSLR maakt toch betere foto’s dan de iPad camera? Dat is een misvatting, een goede foto is meer dan alleen het aantal pixels.

Twee belangrijke punten zijn licht en scherpte.

 • Scherpte

Waar vaak de DSLR in manuele focus wordt gezet (in geval van vast blijven zitten of niet kunnen maken van een foto) is de iPad camera altijd ingesteld op automatisch focus.

Sta je voor de Photobooth, telt deze af voordat de foto wordt genomen en opeens is het stil!

De DSLR kan de foto niet maken omdat de focus op automatisch staat en er meerdere mensen in beeld staan die hij niet scherp kan krijgen.

De sessie begint dan opnieuw of in het ergste geval crashed de software en moet deze opnieuw opgestart worden. Dingen die je niet wilt hebben tijdens jouw evenement.

Staat de DSLR photobooth op manuele focus? Zorg dan dat deze goed is vastgezet. Want niks is zo vervelend als je aan het einde van het event er achter komt dat alle foto’s wazig en onscherp zijn.

 

 • Licht

Dan hebben we het puntje licht. Als er te weinig licht is wordt de foto korrelig of wazig. Bij een iPad heb je hier eerder last van dan bij een DSLR.

Een DSLR maakt meestal gebruik van een grotere sensor waardoor er bij minder licht een betere foto gemaakt kan worden. Aan de andere kant kan een verkeerd ingestelde DSLR (met of zonder flitser) zorgen voor veel overbelichting waar je geen last van hebt bij een iPad based Photobooth.

Onze photobooths zijn voorzien van voldoende verlichting.

“Uiteraard geldt altijd, hoe meer verlichting (indirect), hoe beter de foto wordt”

Sta jij er weleens bij stil?

 

Sta er zelf maar even bij stil!

Iedereen heeft in het verleden weleens een professionele camera gehad. Wanneer je deze (DSLR) camera gebruikt, maakt deze dan betere foto’s dan de camera uit uw recente telefoon? Voor de meeste mensen zal het antwoord nee zijn.

Een DSLR camera maakt niet perse betere foto’s dan een camera uit een telefoon.
In de meeste gevallen heb je een beter resultaat met het maken van een foto met de recente telefoon camera’s dan een DSLR.

De huidige telefoons en tablets zijn uitgerust met zeer goede camera’s die bestaan uit een goed lens en een sensor die speciaal op elkaar zijn afgesteld.

Een fotograaf zal uiteraard een DSLR camera verkiezen boven zijn telefoon. Deze fotograaf heeft een cursus of studie fotografie gevolgd, vele jaren ervaring met een DSLR en weet haarfijn welke instelling hij/zij nodig heeft.

Een DSLR geeft meer controle over instellingen, lichtintensiteit, output van de foto en vaak de beschikking over meer pixels waardoor hij een foto tot posterformaat kan uitvergroten en alle foto’s haarfijn kan bewerken op de computer.

Grootte van de afgedrukte foto 5x4cm

 

Om u een idee te geven, bij gebruik van een fotostrip zullen de foto’s ongeveer 5×4 cm groot zijn. Maakt u gebruik van een fotokaart dan zal de foto 15x10cm zijn. Dit is de grootste foto die gebruikt worden bij Photobooths. Dus posterformaat heeft u niet nodig.

 

Maar welke keuze moet je nu maken? iPad based of DSLR based photobooths?

 

Alleen u kan daar een keus in maken, wij kunnen u vertellen waarom wij gebruik maken van iPad based photobooths.

iBooth test en onderzoekt zowel iPad based als DSLR photobooths (en dat doen we nog steeds). We willen onze klanten de beste ervaring bieden met de Photobooth.

Belangrijk punten zijn: Betrouwbaarheid, kwaliteit en bedieningsgemak.

Wij produceren, ontwikkelen en assembleren zelf onze photobooth in Nederland en gebruiken alleen hardware leveranciers binnen de EU, dit is een bewuste keuze. We hebben maximale controle op de betrouwbaarheid en kwaliteit van ons product en kunnen deze maximaal optimaliseren. Er is niks vervelender dan een photobooth die niet werkt tijdens uw event of nog erger een photobooth die niet meer geleverd kan worden.

Elke photobooth bestaat uit een aantal standaard onderdelen.

 • Camera om de foto of video mee te maken
 • Computer voor het aansturen van de software en de printer
 • Touchscreen / beeldscherm
 • Printer
 • Extra accesoires als UBS-hubs, verlichting, flitser etc.

Bij een iPad based photobooth zijn een aantal van deze onderdelen onder gebracht in één product. Dit levert diverse voordelen op qua betrouwbaarheid en kwaliteit.

 • De Camera is geïntegreerd in de iPad. De camera is speciaal hiervoor gemaakt en maakt dus gebruik van de maximale output.
 • Nog belangrijker is de beperking in het aantal (losse) kabels tussen de computer en de camera, computer en touchscreen, etc.
 • Veel  Photobooths gebruiken vaak de oudere DSLR Canon camera’s  voorzien zijn van de mini- of micro-USB aansluiting (niet de nieuwe usb-c). Dit zorgt altijd voor vertraging in de Liveview maar ook in het nemen van de foto. De actiefoto is dan net even anders dan je zelf had voorgesteld.
 • DSLR photobooths werken met Windows en diverse drivers. Deze moeten goed samenwerken. Bij een iPad based photobooths is dit allemaal ondergebracht onder één besturingssysteem.
 • Wanneer er gebruikt wordt van een DSLR camera kan deze vaak niet tegelijk ingesteld worden om foto’s  te maken en ook video’s op te nemen.
 • Foto’s die genomen worden met een DSLR camera zullen vaak gemaakt worden in de lagere of laagste kwaliteit foto. Dit heeft te maken met de verwerking van de foto’s op een fotostrip of fotokaart. Zeker wanneer er geen Hi-end computer gebruikt wordt om te zorgen dat de software niet vastloopt.
 • Photobooths voorzien van een DSLR camera hebben veel (lees heel veel) kabels. De camera moet voorzien worden van stroom, er is een kabel nodig voor de data overdracht naar de computer en misschien nog een extra kabel naar de flitser. Van de computer moet er een datakabel lopen naar de Touchscreen, maar ook een HDMI kabel en een stroom kabel. Dan nog de kabels naar de printer, USB hub en de verlichting. Heel veel kabels en stroom verbruikers in 1 kast. Één kapotte kabel zorgt ervoor dat de photobooth niet meer goed of helemaal niet meer werkt.Stabiliteit en continuïteit is hier een belangrijk punt.
 • Door gebruik van de vele kabels en componenten bij een DSLR based Photobooth, zorgt dit er ook voor dat bij schade of een kapot onderdeel deze niet gemakkelijk en snel te repareren is. Hierdoor is de Photobooth niet meer beschikbaar voor verhuur waardoor een klant teleurgesteld moet worden
 • Bedieningsgemak is belangrijk voor onze klant. Wij leveren plug and play photobooths. Stekker erin en dan kunt u beginnen met maken van foto’s. Omdat onze photobooths verhuurd worden zonder personeel is het belangrijk dat deze bediend kan worden door de huurder. Een DSLR photobooth heeft toch net iets meer technische kennis nodig. Denk hierbij aan manuele instellingen als ook manuele focus. Bij verkeerd gebruik of een verkeerde instelling van de DSLR zullen de foto’s niet van goede kwaliteit zijn.

Al deze bovenstaande punten en nog een aantal andere punten heeft ervoor gezorgd dat iBooth kiest voor iPad based Photobooths. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we DSLR helemaal afschrijven, want ook hier zitten voordelen aan, die we blijven testen en ontwikkelen.

 

Wil jij het beste resultaat?

 

 • Zorg voor voldoende verlichting het liefst ook indirect. De photobooth is zelf voorzien van verlichting die voldoende is. Het kan echter nooit kwaad om te zorgen voor extra indirecte verlichting.
 • Plaats de photobooth op de juiste positie en hoogte.
 • Zorg dat de klanten niet te ver van de photobooth staan. Foto’s worden niet op poster-formaat afgedrukt dus wil je jezelf zien, zorg dan dat je niet te ver staat.
 • Geen zonlicht/verlichting direct in de camera laten schijnen. Heb je achtergrond verlichting van een poster of staat de photobooth gericht op een raam met zonlicht, verplaatst de photobooth.
 • Maak altijd een test foto met één of meerdere personen.

En het allerbelangrijkst is om veel leuke, gekke en lachende foto’s, video’s en boomerangs te maken.

Veel plezier met het huren van de photobooth.